Ducorps kaketoes worden vooral aangetroffen op oostelijke Solomonseilanden, van Bougainville tot Malaita.

Deze, onder de witte kuifkaketoes, bekende soort hebben brede veren. Het oranje-rode ontbreekt zoals voorkomend bij de naaktoogkaketoe, maar zijn de pluimbasis oranje op het achterhoofd en soms ook op de borst. De onderkant van de vleugelveren is geelachtig . Kenmerkend is vooral de blauwe en naakte oogring. Het verschil tussen man en pop is te bemerken aan de oogiris; mannetjes hebben een zwarte iris terwijl deze bij de poppen een bruine tot roodbruine kleur hebben. Dit echter pas op een volwassen leeftijd van ongeveer 2 tot 3 jaar.

Als veel voorkomende soort worden ze veelal waargenomen in de lagere gebieden gelegen bij dichte bebossing op de Solomonseilanden. Toch werden ze ook gemeld op hoogtes gaande tot 1.700 meter. Ze komen ook wel voor in de  bomen rond steden en dorpen, waar ze in de tuinen en plantages nogal wat schade kunnen aanrichten. Normaal gezien zijn ze vrij rustig, maar éénmaal opgeschrikt vliegen ze onder schrille kreten de hoogte in.

Hun geluid is een schrille érrk-érrk…. érrk-érrk  die vaak erg langdurig kan aangehouden worden.

Als voeding nemen ze zowel zaden, noten , vruchten, bessen, bloesems, wormen en insecten alsook hun larven.  
Ducorps kaketoe